VM Guld i Fotboll för Herrar igen till Brasilien 1970

Fotbolls VM för Herrar 1970 hölls i Mexico mellan den 31:a maj och den 21:a juni. Detta var storstjärnan Pelé sista mästerskap. Totalt så deltog 16 nationer och dessa delades in i fyra grupper med fyra nationer i varje grupp och där alla mötte alla. De två främsta i respektive grupp gick vidare till kvartsfinal. Sverige spelade i grupp 2 med Israel, Italien och Uruguay. Svenskarna vann mot Uruguay och spelade oavgjort mot Israel. Detta räckte dock bara till en tredje plats i gruppen och utslagning.

Slutspel

De åtta nationerna som nådde kvartsfinalspel var Brasilien, England, Italien, Mexico, Peru, Sovjetunionen, Uruguay och Västtyskland. Till sist så var det Brasilien och Italien som gjorde upp i finalen, där var Brasilien det starkaste laget och vann matchen med 4-1 och tog hem sitt tredje VM Guld. Västtyskland slog Uruguay med 1-0 i kampen om bronset.

Mästerskapet hölls på fem olika platser och skytteligan vanns av Gerd Müller från Västtyskland som gjorde 10 mål. Sverige gjorde bara 2 mål, Tom Turesson gjorde det ena och Ove Grahn det andra.

Author: Sportspedia.se

Lämna ett svar